شیشه سکوریت چیست?


 

شیشه سکوریت چیست؟

ساخت شیشه سکوریت یک فرآیند کاملا عملیاتی حرارتی است که بر روی شیشه هایی که مصارف ساختمانی دارند اعمال می شود. البته این فرآیند را می توان بر روی انواع شیشه ها اعم از شیشه های رنگی، رفلکتیو، چاپ شده و لعاب خورده انجام داد. در اصل، شیشه سیکوریت محصولی از شیشه های رفلکس دار، شیشه های رنگی، شیشه پنجره، لاکی و یا چاپ شده می باشد.

فرآیند ساخت شیشه سکوریت به چه صورت است؟

عملیات حرارتی: این مرحله از ساخت شیشه سکوریت، همان گرم کردن یکنواخت جام شیشه تا دمای نرم شدن شیشه یعنی بالای 700 درجه سانتی گراد می باشد. سپس شیشه ای که به صورت یکنواخت، گرم شده است به وسیله دمیدن هوای سرد به اطراف و سطح آن به سرعت سرد می شود. در طول این فرآیند شیشه تا نرم شدن یعنی دمای 700 درجه سانتی گراد حرارت داده می شود و سپس سریع آن را در معرض هوای بسیار خنک قرار می دهند. در مرحله دمیدن به وسیله باد سرد و سرد کردن شیشه سکوریت، لایه های بیرونی شیشه سکورت زودتر از لایه های داخلی آن سرد می شوند. به همین دلیل این کار باعث استحکام شیشه می شود. سطح های شیشه سکوریت که زود تر از داخل آن سرد و سفت شده اند، باعث مقاومت بالای شیشه می شوند.

استفاده از شیشه سکوریت چه مزایایی دارد؟

سیکوریت در مقیاس ضخامت، در ضخامت های یکسان با شیشه های ساده در برابر شکستگی مقاومت بیشتری دارد، به طوری که به راحتی می توان گفت که مقاومت مکانیکی آن 5 برابر بیشتر است. در صورتی هم که شیشه بشکند، برخلاف شیشه های ساده شیشه سکوریت به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش ندارند. این ویژگی شیشه ی سکوریت، یک مزیت بزرگ در کاهش صدمات وارد شده در هنگام شکستن شیشه محسوب می شود.

در چه مکان هایی از شیشه سکوریت استفاده می شود؟

از شیشه سکوریت در مکان هایی که استحکام و مقاومت در برابر حرارت و هم چنین ایمنی مورد اهمیت باشد استفاده می شود. بیشتر از این نوع شیشه در صنعت خودرو استفاده می شود . برای مقابله با خرد شدن شیشه از قطعات بزرگ این شیشه ها استفاده می شود. لازم به ذکر است که در جلوی ماشین از شیشه لمینت استفاده می شود زیرا در هنگام ضربه نمی شکند.
استفاده از شیشه های مقاوم و نشکن زمانی اهمیت پیدا می کند که مقاومت مکانیکی و ایمنی مطرح است. 
به همین دلیل در عقب خودرو از شیشه های سکوریت استفاده می کنند تا در هنگام خرد شدن به کسی صدمه نزد و در قسمت جلو جلو از شیشه لمینت استفاده می کنند تا از خرد شدن جلوگیری شود..
در ساختمان سازی از شیشه سکوریت در مکان هایی استفاده می شود که احتمال آسیب رسیدن به انسان ها وجود داشته باشد. شیشه سکوریت برای سازه‌های بدون قاب مانند در ورودی و یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد قابل استفاده است. شیشه سکوریتی قابلیت برش و یا فرم دهی را ندارد. تمامی فرآیندها مانند برش، سوراخ کردن و… باید قبل از سکوریت کردن شیشه انجام گیرد. 
از شیشه سکوریت در ساخت نرده شیشه ای، شیشه راه پله، شیشه پله فرار، شیشه جان پناه، شیشه دور دوشی حمام، تراس شیشه ای، بالکن شیشه ای، حمام شیشه ای، کف پله شیشه ای، استیج شیشه ای، پارتیشن شیشه ای، جداساز شیشه ای، شیشه ویترین مغازه ها، بانک ها و فروشگاه ها و... استفاده می شود.

 

شیشه سکوریت و شیشه معمولی چه تفاوت هایی با هم دارند؟

 استحکام و امنیت 

مهمترین تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی در استحکام و امنیت بالاتر شیشه سکوریت است. شیشه سکریت با ضخامت یکسان، مقاومتر بیشتری ( حدود 5 برابر بیشتر) در اثر  فشار و ضربه از شیشه معمولی در برابر شکستن دارد. نکته مهم بعدی، امنیت شیشه سکوریت می باشد. اگر فشار و یا ضربه وارد شده به شیشه سکوریت به حدی زیاد باشد که منجر به شکستن آن شود، شیشه سکوریت به صورت ذرات ریز غیر برنده شکسته می شود، در حالیکه شیشه معمولی به صورت قطعات نسبتا بزرگ و بسیار برنده و خطرناک شکسته خواهد شد.

مقاومت در برابر حرارت و گرما

مقاومت شیشه سکوریت در برابر گرما و حرارت بیشتر از شیشه معمولی است و می تواند تا سه برابر بیشتر از شیشه معمولی گرما و شوک حرارتی را تحمل کند.

قابلیت برش مجدد

شیشه معمولی امکان برش مجدد در ابعاد و اندازه های دلخواه را دارد، در حالی که شیشه سکوریت چنین قابلیتی ندارد. شیشه سکوریت قبل از سفارش باید به صورت دقیق اندازه گیری شود و کلیه عملیات مورد نیاز از قبیل برش، سوراخکاری، لول زنی و… قبل از عملیات سکوریت شدن بر روی آن اعمال گردد.

قیمت 

با توجه به نیاز به انجام عملیات ویژه سکوریت کردن ؛ بدیهی است که قیمت شیشه سکوریت بیشتر از شیشه معمولی باشد. قیمت شیشه سکوریت بسته به ضخامت ، نوع و ابعاد، حدود 1.5 الی 4 برابر شیشه معمولی با همان ابعاد و ضخامت است.

 


بیشتر بخوانید: دیوار شیشه ای چیست؟ 


شیشه سکوریت و شیشه معمولی چه شباهت هایی با یکدیگر دارند؟

وزن 

بسیاری از افراد گمان می کنند شیشه سکوریت با ضخامت یکسان، وزن بیشتری از شیشه معمولی دارد. در صورتی که شیشه سکوریت و شیشه معمولی با ضخامت یکسان هیچ تفاوت وزنی با یکدیگر ندارند و دلیل مستحکم تر بودن شیشه سکوریت، عملیات ویژه ای است که روی آن انجام می گیرد.

رنگ و شفافیت 

شیشه سکوریت محصولی از شیشه معمولی است که شفافیت و رنگ شیشه خام اولیه را دارد.

ضخامت 

شیشه سکوریت و شیشه معمولی دارای ضخامت یکسانی هستند و شیشه پس از اعمال عملیات سکوریت شدن، در همان ضخامت اولیه باقی می ماند.


گروه شیشه و آینه اردلان در زمینه های شیشه و آینه، آینه کاری، شیشه سکوریت (شیشه دوردوشی)،  شیشه رنگی (لاکوبل) و... فعالیت دارد و آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز در تهران و دیگر شهرها می‌باشد.

 

برای سفارش انواع محصولات شیشه، آینه و آگاهی از قیمت با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 
 

تاریخ بارگذاری: 11/28/2022 4:40:31 PM نویسنده: admin

نظرات

دیدگاه خود را ارسال کنید

نام ونام خانوادگی:
متن نظر:
0912334345345
کلیه حق و حقوق این وبسایت متعلق به شرکت آبنوس جام کرج می باشد